Fotograaf van de maand: Cora Hartkamp

Een fototoestel is voor mij een ideaal middel om de wereld om mij heen tot uitdrukking te brengen. Door haar in stukjes te delen en deze te isoleren verdwijnt de oorspronkelijke context en ontstaat er een nieuwe, persoonlijke impressie van de werkelijkheid.

Het spelen met beelden, suggereren en vervormen, soms miniem, is een grote ontdekkingstocht waardoor bijvoorbeeld glasafval voor mij ook interessant kan worden. Menselijke figuren waren lang niet te zien op mijn foto’s, maar langzamerhand sluipen ze toch binnen al is het maar een toileticoontje in een museum. Of een upside/down beeld van zich verplaatsende mensen. Interesse in grafische beelden en de verrassing die waterspiegelingen bieden kon ik mooi samenvoegen in de paraplufoto. Ook foto’s met een narratief gegeven komen af en toe tevoorschijn.

In de serie “Pas de deux ….forever” ben ik in de weer geweest met verdroogde uiteindjes van bloemsteeltjes. De laatste afbeelding zorgt dan weer voor vaste grond onder de voeten. Hoewel? Het experimenteren (los van bewerkings-programma’s) en niet weten waar je uitkomt is voor mij een belangrijk onderdeel van mijn fotoplezier!

Cora Hartkamp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.