Spring naar inhoud

Maandfotograaf: Marco Keyzer

Marco Keyzer begon op 15-jarige leeftijd zijn carrière als leerlingfotograaf bij dagblad De Telegraaf.
Het was de bekende persfotograaf en chef fotoredactie Anton Veldkamp die wel brood zag in de jonge Marco en tegen hem zei op de redactie: “Ik ga een persfotograaf van jou maken”. Drie jaar van “hard nieuws” fotograferen, veel dokawerk en vooral het meegaan met de vaste staf fotografen van de krant waren een harde maar zeer goede leerschool. Marco Keyzer bracht drie jaar door bij de krant voordat hij de overstap maakte naar de reclamefotografie.

Hij begon op zijn 18e zijn eigen fotostudio aan de Oostelijke Handelskade te Amsterdam. De eerste paar jaar stonden vooral in het teken van vallen en opstaan. Marco kon ook gelijk aan de slag voor de bovenburen, een gerenommeerd reclamebureau, genaamd Meyson Reclame. Veel nieuwe klanten volgden en het waren vooral de product-opnames en reclamefotografie die Marco het meeste aanspraken. Niet veel later kwam daar ook reportage en culinaire fotografie bij. Met bekende klanten als Rabobank, Mediapartners, Oger, Maxus, GroupM, Ing Bank, Philip Morris, en vele anderen was de basis gelegd voor een fotografisch bedrijf dat inmiddels al 43 jaar bestaat. Na 20 jaar analoge fotografie, ging ook Marco in 2000 helemaal over op de digitale fotografie en behoorde de analoge fotografie snel tot het verleden. Hij heeft altijd veel geïnvesteerd in de nieuwste technieken en apparatuur en doet dat tot op de dag van vandaag nog steeds. Vooral het bijblijven op het gebied van de laatste digitale ontwikkelingen is van cruciaal belang om je staande te houden in een fotografiewereld die razendsnel verandert.
Sinds 2010 is Marco Keyzer weer full time werkzaam als pers- en reportagefotograaf voor o.a. de Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden, Friesch Dagblad, Bn de Stem, Pix4Profs, en sinds januari 2023 ook werkzaam voor de Rijksoverheid, via de fotografenpool voor de regio Friesland en Groningen.

Hij maakt nog steeds commerciële fotografie voor groot en klein mkb, verschillende ondernemers en reclamebureaus in Friesland en Noord-Holland.

Marco woont in Oudemirdum en in Amsterdam en biedt zijn fotografiediensten dan ook aan in heel Nederland.

Olympisch roeister Ymkje Clevering op de Bosbaan te Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *