Gestolen foto’s weer terecht in park Vijversburg

maandag 23 januari 2023

“Ik tink dat it ‘baldadigheid’ west hat”, zegt bedrijfsleider Audrey Stielstra van Park Vijversburg. “De foto’s leine – wat beskeadige – yn it park wat ferstoppe yn de buert fan it griene skuorke. Se binne te bot beskeadige om se wer op te hingjen.”

De drie landschapsfoto’s die Fotoclub Objectief uit Hurdegaryp na diefstal uit Park Vijversburg kwijt was, zijn weer terecht. Ze werden in het park gevonden, in de buurt van het groene schuurtje waar ze in gehangen hebben.

Drie uitvergrote foto’s  (formaat 50 x 75 cm) van het landschap van de duinen te Appelscha waren plotseling verdwenen na de kerstvakantie. Ze hingen in het zogeheten “groene hokje” , dat buiten staat. “Se hawwe ûngefear in wike fuort west. In fêste kuierder fûn ien en joech dy tip oan ús troch. Dêrnei fûnen wy ek de oare twa. Mooglik hawwe de dieders se los helle mei in skroevedraaier, mar ek mei wat geweld. Want der sitte krassen op de foto’s.”

De expositie met landschapsfoto’s van leden van Fotoclub Objectief is nog te bezichtigen tot en met donderdag 26 januari, minus de drie teruggevonden, maar beschadigde foto’s. Daarop is het landschap van de Kale Duinen bij Appelscha te zien.  Zie elders op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *