Ook de fotoclubs moeten gaan scannen

Per 6 november zijn de coronamaatregelen verzwaard. De groep ‘georganiseerde kunst- & cultuurbeoefening vanaf 18 jaar’ is nu ook verplicht om uitsluitend toegang te geven op vertoon van een veilige (groene) V op het Corona Toegangs Bewijs, oftewel de QR-code. Amateurclubs – niet alleen voor sport – vallen hier nu ook onder.

Dat houdt in dat er aan de deur iemand met een scanner moet staan die alle deelnemers vraagt om de QR-code te tonen, op de smartphone of geprint. De scanner kan geladen worden op de smartphone van de controleur.

Het is voor het eerst in 40 jaar dat een minister zich rechtstreeks tot deze sector richt. Alleen Brinkman liet wel eens iets horen, en Rick van der Ploeg en Medy van der Laan. Blijkbaar hebben we als sector nu toch de goede geluiden doorgestuurd. De Minister realiseert zich dat het een zwaar middel is dat nu burgers hun medeburgers moeten controleren. Tegelijk is het alleen met deze maatregelen mogelijk om de amateurkunst in georganiseerd verband toegankelijk te houden. Er is met nadruk vanwege dit argument gekozen voor deze optie.

Voor de precieze en volledige tekst van de nieuwe maatregelen wordt verwezen naar informatie van de Rijksoverheid. De Toolkit voor gebruik in verenigingen is te vinden op dit adres: coronacheck.nl/nl/scanner 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.